CNG & LNG

În Europa există peste 222 Filling Stations

Această direcție este determinată de amploarea în creștere a utilizării gazelor naturale, atât în formă lichefiată (LNG) cât și în cea comprimată (CNG) drept combustibil auto. Producătorii din industria auto pun la dispoziție soluții noi, de echipare cu motoare propulsate cu LNG sau CNG pentru o gamă foarte largă de utilizări: de la camioane gigant de transport de marfuri și propulsate cu motoare pe LNG cu o distanță lungă de autonomie care ajunge și la 1600 km, la camioane, autobuze, utilitare și autovehicule propulsate cu motoare pe CNG cu distanțe de autonomie care ajung la 300-450 km.

La nivel european sunt definite anumite coridoare principale de transport , iar așa numitele „Blue Coridors” pe care se are au în vedere amplasarea de stații de alimentare cu LNG și respectiv CNG. Acestea deservesc atât vehicule de cursă lungă aflate în tranzit (cazul LNG), dar și flote locale de transport pe distanțe medii (propulsate cu LNG) sau flote de logistică, de servicii pe distanțe scurte (CNG).

În Europa există în acest moment un număr de peste 222 Filling Stations care alimentează cu LNG vehicule astfel propulsate precum și un număr de peste 3667 Filling Stations care alimentează cu CNG vehicule de tip NGV.

https://www.ngva.eu/stations-map/

Ai nevoie de consiliere? Intră în legătură cu noi!