Proiectul OMV – Gazprom

În iunie 2017 președinții executiivi ai OMV și Gazprom au semnat un Acord Cadru de colaborare în sectorul Small Scale LNG.In conformitate cu acest acord, părțile intenționează să colaboreze pentru implementarea împreună a unui proiect de construcție integrată a unui terminal Small Scale LNG în zona țărmului Mării Negre cu scopul producerii, transportului și dezvoltării pieței vânzărilor la scară mică de LNG în regiune.

Primele date devenite disponibile în iulie 2017 indică preconizata localizare în regiunea Krasnodar a unei capacități inițiale de producție de 500,000 tone/an cu posibilitatea extinderii ulterioare a capacității de producere de LNG până la 1 milion de tone pe an. Aceste producții ar urma să asigure consumul în țările riverane Mării Negre, a celor din bazinele Dunării și al Mării Mediterane ca și ținte de piață potențiale pentru alimentarea cu LNG pentru transporturile rutiere, fluviale și maritime, precum și în alte tipuri de utilizări.

 

Ultimele informații indică o întârziere a acestui proiect față de calendarul inițial, dată fiind re-prioritizarea acțiunilor investiționale ale celor doi giganți parteneri.

http://www.gazprom.com/press/news/2017/june/article335052/
http://tass.com/economy/1014569